Runolaulutyöpaja

Kansanmusiikin abc! -aihepiiriin liittyen Markus Rantanen ja Marko Laihinen osaavat hyvällä kokemuksella ohjata ytimekkään ja hauskan runolaulutyöpajan, joka soveltuu parhaiten  3–6 -luokkalaisille. (Myös ekaluokkalaisten kanssa paja on onnistuneesti toteutettu).

Runolaulutyöpaja kestää 45 minuuttia eikä ennakkovalmisteluita tarvita.
Toimintamallissa lapset luovat alkuverryttelyn jälkeen ohjaajien avustuksella luokan oman, kalevamalamittaa mallintavan laulun sanoitukset. Tämän jälkeen sanoitukset lauletaan yhdessä, ja niistä valikoidaan lauluun tulevat säkeet. Sitten harjoitellaan ja lauletaan yhdessä. Jos luokassa on mukana soittotaitoisia oppilaita, heille löydetään soittimenmukainen säestystapa. Samalla tämä luokan itse tekemä laulu taltioidaan, ja oppilaat saavat sen myöhemmin takaisin opettajansa kautta mp3-versiona. Sitä voi sitten hyötykäyttää esimerkiksi digitaalisiin video- ja dokumenttiprojekteihin.

Vaihtoehto 2: Musisointi- ja runolaulu -koulutus
Sopii: päiväkotien työntekijöille, koulujen opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille
Kesto: 1,5– 2 tuntia.
Milloin: sopimuksen mukaan, lauantaina – soveltuu erinomaisesti myös tykypäivän ohjelmaan.

Koulutukseen osallistuvat oppivat käytännössä, miten kehittämäämme runolaulutyöpajaa ohjataan lapsille ja mitä runsaan kokemuksen perusteella niissä kannattaa huomioida ja mitä niistä voi jatkosoveltaa. 
Rennon meingin koulutuksessa käsitellään sanoittamista ja oleelliset asiat laulamisesta ja runolaulujen melodioista. Käydään läpi soittamista, eri soittimille tehtäviä säestystapoja sekä konsteja lasten positiiviseen osallistamiseen. Saadun opin myötä on mahdollista tehdä lasten kanssa yhdessä omia uusia lauluja koulun tai päiväkodin juhliin.

Vuonna 2016 teimme 106 runolauluyöpajaa.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan runolaulutyöpajan tai ohjaajakoulutuksen, ota yhteyttä:
maestrojafiktio (a) gmail.com
Markus Rantanen / 0400-458 776
Marko Laihinen / 045 877 8181
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti